Hoe we bij GroenDruk al jaren energie besparen

Energie besparen is vanzelfsprekend een hot topic. Nu de energie zo verschrikkelijk duur geworden is, schiet iedereen in actie om energie te besparen. Mogen we zeggen dat dit een tikkeltje te laat komt? Want hadden we dit allemaal vroeger gedaan, dan waren we veel beter voorbereid op een situatie zoals nu. Net daarom zijn we hier bij GroenDruk al lang mee bezig. Drukwerk en duurzaam werken gaan voor ons hand in hand. Ontdek hier hoe we bij GroenDruk al jaren energie besparen. Dankzij deze keuzes zagen we ons energieverbruik met maar liefst 80% dalen.

Energie besparen dankzij beton met hoge isolatiegraad

Het ene beton is het andere niet. Dat hebben we gemerkt toen we enkele jaren terug onze nieuwbouw lieten bouwen. Al van bij het ontwerp van het gebouw stond duurzaamheid centraal. Zo kozen we voor onze drukkerij voor beton met een hoge isolatiewaarde. Handig, want zo zijn de muren ineens sterk geïsoleerd. De eerste stap richting duurzaam drukken.

De geothermische vloerverwarming is energiebesparend

Vloerverwarming enkel iets voor in woningen? Helemaal niet. Ook in ons bedrijfsgebouw genieten we van energiezuinige vloerverwarming. En van aangenaam warme voeten. De energie om dit aan te drijven komt uit de grond. Onze aarde kent veel energiebronnen. Onder andere de grondlagen. Bij geothermie haal je dus energie uit de grond. Groene energie, want er worden geen energiebronnen gebruikt die de aarde uitputten. Zo dragen we ons tweede duurzame steentje bij. En besparen we zelf op onze energiefactuur.

Ledverlichting doet het energieverbruik drastisch afnemen

Hoe prachtig de uitvinding van de gloeilamp 200 jaar geleden ook was. Intussen is deze energievreter toch gebannen. Gloeilampen, halogeenlampen, zelfs spaarlampen kunnen niet op tegen het rendement van ledlampen. Net daarom gingen we in ons gebouw meteen die kant op. Ledlampen gaan ongelooflijk lang mee en geven een heldere lichtsterkte met een minimum aan energie. Duurzaam op vele vlakken. En een derde manier om in de drukkerij alles met een scherp oog te bekijken en toch energie te besparen.

De 138 zonnepanelen geven onze machines groene energie

Bedrijfsgebouwen hebben een groot dakoppervlak. Bij oude gebouwen zorgt de brandende zon op het dak voor frustrerend hete werkplekken. Bij ons is die brandende zon net de bron van ons werk. Dankbaar vormen de 138 zonnepanelen op ons dak de brandende zon om tot energie voor onze machines. Want dat zijn er veel in een drukkerij. En ze werken de hele dag door hard om jullie mooie drukwerk te realiseren. Je kan je dus voorstellen hoeveel energie de zon ons opbrengt. En bespaart.

Lichte aanpassingen in ons dagdagelijks werk besparen veel energie

Tot slot een energiebesparende tip die voor iedereen werkt. In je woning of in je atelier. In je thuiskantoortje of je grote showroom. Let gewoon op hoe je met energie omgaat. Zet een toestel uit als je het niet gebruikt. Doe het licht uit in een ruimte waar je niet bent. Zet de thermostaat wat lager. Kleine dingen die een wereld van verschil maken voor je portemonnee én voor onze planeet. Energie besparen zit in vele kleine en grote dingen. Samen kunnen we massaal energie besparen.

Bestel je drukwerk bij de energiebesparende drukkerij van GroenDruk.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Hoe we bij GroenDruk al jaren energie besparen

Blijf altijd op de hoogte