Bolton, print- en drukwerk met een hart voor het milieu.

Duurzaam ondernemen is een belangrijke pijler in de bedrijfsstrategie van Bolton.
‘Met een hart voor het milieu’ is gemakkelijk gezegd, maar bij Bolton zie je het in alles wat we doen. Bolton goes green, voor een schone toekomst! 
Patrick & Carolien

Bouwplannen

Al van bij de bouwplannen stond ecologie met stip op nummer 1. Bewuste keuzes voor vloerverwarming op basis van geothermie, ledverlichting en recuperatie van regenwater zijn hiervan het gevolg.

Bekijk de video

 

 

Recycleren

Het zit ons stilletjes aan ingebakken, maar toch hebben we er bij Bolton extra aandacht voor. Onze papier- en printerleveranciers voorzien een eco-vriendelijk systeem om papier, karton en tonerbussen te recycleren. Daar dragen wij graag ons steentje toe bij. Ook verpakkingsplastiek en ander afval wordt gescheiden en gesorteerd en vloeit verder af via erkende recyclage trajecten. Waar mogelijk worden lege verpakkingen opnieuw gebruikt, onze eigen vorm van recycleren.

Verantwoord aankopen

apier aankopen doen we bij Bolton niet zomaar. We kiezen zo vaak mogelijk voor PEFC en FSC papier en ons papier komt uit Europa. Zo houden we de Bolton ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.

Als er licht moet zijn

Om ons werk met een zeer nauwe precisie uit te voeren is voldoende licht noodzakelijk. Alleen gaan wij daar heel bewust mee om. Er hoeven geen lichten aan te zijn als dat niet nodig is. Overal werd geopteerd voor ledverlichting met de beste lichtsterkte aan het minste verbruik.

Gaan slapen

Als de werkdag erop zit gaan onze machines slapen. Nee, niet meer zoals vroeger in ‘de slaapstand’, maar wel degelijk in ‘de off stand’.

Bolton fietskoerier

Drukkerij Bolton aan Onegem is een toonbeeld van duurzaamheid en ecologisch werken. De producten worden niet langer met de auto geleverd maar wel met de fietskoerier. “We werven niet 1 man aan, we werven een project aan”, aldus zaakvoerder Patrick Tonneau. Bolton ging in zee met Steunpunt Welzijn dat gespecialiseerde oplossingen aan bedrijven en organisaties aanbiedt. Steunpunt Welzijn is een erkende ‘sociale economie’ onderneming. De fietskoerierdienst zit onder de vleugels van deze vzw.
Lees het volledig artikel...

Lees het op Facebook

Nog meer..

Ecologisch ondernemen is steeds in evolutie, een evolutie die wij graag volgen. Zo is er sinds kort een bijenhotel in onze tuin en komen er zonnepanelen op ons dak. Creatief als we zijn, denken we verder dan onze neus lang is. Momenteel hebben we een fietskoerier voor onze leveringen. Voor de nabije omgeving en opteren we graag voor een elektrische wagen voor leveringen verder weg. Straks komt iedereen naar Bolton werken met een elektrische fiets. Dit is niet alleen verantwoord ondernemen, maar ook nog gezond en sportief.

Bolton goes green

voor een schone toekomst!
Patrick & Carolien