GroenDruk BV is een Erkend Printmedia Stagebedrijf

Reeds vele jaren is GroenDruk een erkend printmedia stagebedrijf voor Aalsterse studenten. Bij ons leren jonge mensen het vak en het werk in een print- en drukwerk bedrijf. Onze jarenlange ervaring geven wij met veel plezier door. Lees hier enkel enthousiaste studenten over hun stageplaats.

Van mijn stage bij GroenDruk had ik verwacht dat ik veel zou leren over drukwerk en opmaakprogramma’s en zo bleek ook. Ik heb geleerd om met Photoshop en Illustrator te werken, maar ook het werken in de drukkerij lag me wel: dozen maken, boekjes in zakjes steken, tickets maken, enz. Ik heb heel veel praktische ervaring opgedaan, o.a. hoe we bepaalde printers moeten gebruiken en hoe we bestanden moeten opslaan. Het allerleukste aan de stage vond ik de collega’s. Ze waren zeer sympathiek en ik kon heel veel leren van iedereen. Het repetitieve werk een halve dag lang vond ik het minst leuk, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd met de andere uitdagingen. Ik zou GroenDruk aanbevelen als stageplaats omdat het leerrijk was, ik me op mijn gemak voelde binnen het team en omdat de tijd er voorbij vloog.
 
— Iliaz, 7de publiciteit illustratie, specialisatie jaar
GroenDruk is Erkend Printmedia Stagebedrijf
stage bij GroenDruk

Ik moet toegeven dat ik persoonlijk nog geen concrete verwachtingen had in verband met mijn stage. Omdat dit de eerste maal was dat mijn opleidingscentrum een stageperiode aanbood voor de richting grafisch vormgeving. Ik hoopte vooral dat ik dingen mocht doen/uitproberen en de kennis die ik reeds verworven had tijdens mijn opleiding zou mogen toepassen op lopende projecten. Toen ik de eerste maal kennis kwam maken kreeg meteen de indruk dat ik een gevarieerde stage tegemoet zou gaan.

Mijn verwachting voor de stage werd werkelijkheid en zelfs meer, ik heb een prachtige werkervaring mogen meemaken vanuit alle verschillende aspecten van het woord “ontwerpen”.

Mijn stage bij GroenDruk gaf me zeer veel uitdagingen en een zeer unieke ervaring. Hier mag je effectief dingen doen en mag je alle facetten leren kennen van drukwerk en afwerking. Ook leer je het principe kennen van het monteren of waar je rekening mee moet houden als je bijvoorbeeld folders moet ontwerpen, waarmee je rekening moet houden als je een logo of bepaald beeld op een t-shirt wil bekomen.

Ik voelde me een deel van het team. Als ik vragen had, dan mocht ik ze rechtstreeks stellen. Ook werd er naar mijn persoonlijke mening gevraagd, alsof ik al jaren bezig was met dit werk.

Ik ben zeer dankbaar voor alle kansen en mogelijkheden die mij aangeboden zijn tijdens mijn stage en hoop dat toekomstige stagiaires hetzelfde mogen ervaren. Het is mooi om iemand op een paar dagen tijd, het oprecht gevoel te geven deel uit te maken van de GroenDruk-familie.

— Rinda, opleiding Grafische Vormgeving bij Syntra
Sinds 2018 is Rinda vast teamlid bij GroenDruk.

Blijf altijd op de hoogte