Interactief en kant-en-klaar lespakket over papier

Welke rol speelt papier in ons leven? Dat leren jongeren uit het secundair onderwijs via het interactief en kant-en-klaar lespakket over papier.

Hoe is het lespakket rond papier ontstaan?

Papier.be en GoodPlanet slaan de handen in elkaar om gratis lespakketten uit te werken. Papier.be vertegenwoordigt alle professionals die iets te maken hebben met papier. Van boom over afgewerkt product tot recyclage. Daarnaast maakt Papier.be ook het grote publiek bewust van de rol en de waarde van papier op verschillende vlakken. Deze missie sluit perfect aan bij die van GoodPlanet. Want deze organisatie wil alle generaties inspireren om duurzaam samen te leven. Daarom bieden ze samen gratis lespakketten aan voor leerlingen van de tweede en derde graad in het secundair onderwijs. En tegen het einde van het jaar verschijnt nog een derde lespakket.

Wat houdt het lespakket over papier in?

Een eerste lespakket legt de focus op papier en milieu. Hoe gaan papier en bescherming van het milieu ondanks het gebruik van hout toch samen? Het recentste lespakket legt een verband tussen papier, cultuur en maatschappij. Welke rol speelt papier in onze snel veranderende wereld?

Laagdrempelige en interactieve werkvormen maken deze lessen heel aantrekkelijk voor de jongeren. Bovendien zitten er veel vakoverschrijdende eindtermen in de pakketten verwerkt. In het educatieve dossier voor de leerkracht vind je lesfiches uit met alle uitleg rond de doelen, nodige materialen en werkwijze.

Waarom is het belangrijk om over papier te leren?

Ook in deze digitale tijden blijft papier een belangrijke rol spelen. Jouw leerlingen lezen boeken, krijgen al eens een folder of een verjaardagskaart. De druk om tegelijk duurzaam te leven wordt steeds groter. Moet je je dan ongemakkelijk voelen als je papier gebruikt? Helemaal niet. Want ook in de wereld van papier en drukwerk is hard geïnvesteerd in duurzaamheid. Labels tonen aan of papier uit speciaal aangeplante bossen komt. Ook inkt en het drukproces kennen een kentering. Zo werken we bij GroenDruk zo energiezuinig mogelijk, verkleinen we de afvalberg en gaan papierresten rechtstreeks naar de recyclage. Papier blijft een sterke rol spelen in de maatschappij. Ook voor toekomstige generaties. Geef dit via deze leuke lessen ook mee aan je leerlingen.

Contacteer GroenDruk voor meer informatie over de gratis lespakketten.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Interactief en kant-en-klaar lespakket over papier

Blijf altijd op de hoogte