Persoonlijk en duurzaam drukwerk

GroenDruk heeft een duidelijke strategie met drie belangrijke pijlers: duurzaam werken, printoplossingen bieden en een antwoord geven aan specifieke vragen van klanten. Kortom, persoonlijk en duurzaam drukwerk, dat maken wij waar. Alles wat we doen staat in het teken om jou deze garanties te bieden.

Duurzaam drukwerk in alle opzichten

Drukwerk, duurzaamheid, milieuvriendelijk, ecologisch. Het zijn woorden die zich niet eenvoudig laten combineren. Maar daar zit voor GroenDruk net de uitdaging in. Bij alles wat we doen komt duurzaamheid op de eerste plaats. En dat begint al bij de basis.

1. Duurzaam gebouw voor duurzaam drukwerk

Het is een echte uitdaging om drukwerken en duurzaamheid te combineren. Je denkt wellicht al aan het papier, de inkt, het verbruik van de machines. Maar het lukt! Om te beginnen verhuisde GroenDruk letterlijk naar het groen. In de groene rand van Aalst bouwden ze een nieuw pand. En al van bij de start werd aan duurzaamheid gedacht.

  • De muren bestaan uit beton met een hoge isolatiewaarde.
  • De vloerverwarming maakt gebruik van geothermie. Dit betekent dat ze warmte of koelte uit de grond haalt.
  • Ledverlichting doet het elektriciteitsverbruik aanzienlijk dalen.
  • Slimme recuperatie van regenwater heeft een positief effect op ons waterverbruik.
  • 138 zonnepanelen voorzien groene energie om de machines te doen draaien.
  • Machines die even niet gebruikt worden gaan uit of staan in slaapstand.
2. Duurzame oplossingen voor papier

Om drukwerk te maken heb je papier nodig. Daar kunnen we niet onderuit. Maar met het juiste papier help je de maatschappij vooruit. Bij GroenDruk gaan we voor duurzaam papier uit Europa met een PEFC- of FSC-keurmerk. Beide labels staan voor duurzaam bosbeheer. Duurzaam betekent in dit geval niet enkel milieuvriendelijk. Ook de sociale en economische aspecten staan voorop. Jouw drukwerk bij GroenDruk draagt bij aan een betere wereld.

Zelf dragen we ook ons steentje bij. We hergebruiken dozen. We verzamelen resten van papier en karton om te recycleren.

3. Duurzaam leveren van drukwerk

De fietskoerier levert het drukwerk binnen fietsafstand. Is de afstand iets te ver, dan staat de elektrische wagen klaar om jouw levering te bezorgen.

Oplossingen voor alle prints en drukwerk

Een verzekeringsmakelaar gaat op zoek naar de beste verzekeringen voor zijn klant bij verschillende maatschappijen. Een vastgoedmakelaar zoekt het beste pand voor de klant. Zo werkt GroenDruk als ‘drukwerkmakelaar’ om een oplossing te vinden voor alle soorten drukwerk. Je wordt niet naar huis gestuurd met de opdracht zelf te gaan vissen in de vijver van drukkerijen. Dat doen we met veel plezier in jouw plaats. Met niet minder dan 35 drukkerijen in ons netwerk vinden we altijd een manier om jouw drukwerk te leveren.

Voor specifieke vragen van klanten

 

Jouw vraag is voor ons het uitgangspunt om het juiste drukwerk te leveren. Jouw behoefte, timing, en budget zijn essentieel. We kijken wat je nodig hebt, wanneer alles klaar moet zijn en welk budget je voor ogen hebt. We beslissen niet in jouw plaats. Wel krijg je van ons een aantal opties wat betreft de druktechniek, de tijd en de kostprijs.

Maak een afspraak of neem een kijkje in onze webshop.

Persoonlijk en duurzaam drukwerk

Blijf altijd op de hoogte