Kiezen voor online media of drukwerk? Ga voor een marketingmix!

De klant wordt overstelpt door informatie via ontelbaar veel kanalen. Het is niet gemakkelijk te bepalen welke marketingmethode het best zal aanslaan. Meer dan ooit is het een kwestie van trial and error. Wat voor de ene klant of het ene product wel werkt, valt bij een andere klant of product in dovemansoren. De druk is hoog om snel meetbare resultaten te bekomen. Maar hierdoor ontbreekt vaak de tijd om de invloed van verschillende kanalen te evalueren. Toch is één ding zeker. De mix van online en offline communicatie is een winner. Zet je marketingmix kracht bij met uniek en gepersonaliseerd drukwerk.

Digitale vermoeidheid bij de consument

We staan even stil bij enkele cijfers uit het Insight Rapport 2021 van Canon. Uit onderzoek blijkt dat 46% van de marketingbudgetten aan digitale media uitbesteed worden. Dit gaat van social media tot digitale advertenties en SEO-optimalisatie van websites. Maar de consumenten zijn het allemaal een beetje moe. Ze worden moe van het verwerken van zoveel vluchtige informatie en gaan steeds meer gebruik maken van apps om digitale advertenties te blokkeren. Akkoord, de cijfers achter een digitale campagne zijn onmiddellijk ter beschikking. Maar geven zij wel een correct beeld van het effectieve resultaat van je campagne? Het is gezien, maar is het wel voldoende doorgedrongen?

Wat is een marketingmix?

Het zit al in de naam. Je gaat verschillende media door elkaar gebruiken om de juiste doelgroep aan te spreken. Online marketing bannen is geen goed idee. Het is misschien vluchtig, maar elk moment dat je product gezien wordt heeft een invloed. Het krachtigste marketingwapen is een mix van online marketing en drukwerk. Wees creatief. Geef je klant een uniek gevoel met verrassend en gepersonaliseerd drukwerk. Drukwerk blijft langer in huis liggen en springt ook in het oog van huisgenoten. Je houdt het vast. Je ervaart het. Het wekt emoties op. Dat product wil je hebben.

Ga voor een ideale marketingmix met drukwerk van GroenDruk.

Maak een afspraak voor het bespreken van je bedrijfsdrukwerk.

 

Bron: Insight Rapport 2021: waarde creëren voor uw klanten, Canon

Volg ons op Facebook en Instagram.

Kiezen voor online media of drukwerk? Ga voor een marketingmix!

Volg ons op Facebook en Instagram.

Blijf altijd op de hoogte